Sinds een aantal jaar zijn er steeds meer mensen met een standaard B rijbewijs. Dit komt doordat er steeds meer personenauto’s rondrijden in Nederland. Deze rijbewijzen zijn natuurlijk verplicht om op deze manier de openbare weg zo veilig mogelijk te maken. Dit is een soort controle om de kwaliteiten van iedere bestuurder te waarborgen. Om de weg zo veilig mogelijk te maken is het ook noodzakelijk om een rijbewijs te halen als je een voertuig met een aanhanger wilt besturen. Dit rijbewijs wordt ook wel het BE rijbewijs genoemd. Je kunt het BE rijbewijs halen binnen één dag.

be rijbewijs halen

De trekcapaciteit van het BE rijbewijs

Ben je van plan om binnenkort een auto te gaan rijden met een aanhanger? Dan is het verstandig om vooraf eens te kijken of je hier een speciaal rijbewijs voor nodig hebt. Wanneer de aanhanger een gewicht heeft tot 750 kilo, mag deze vervoerd worden met een standaard B rijbewijs. Wanneer de aanhanger zwaarder is, is het verstandig en zelfs verplicht om een BE rijbewijs te halen. Wanneer je in het bezit bent van een BE rijbewijs mag je een aanhanger trekken met een gewicht tot 3500 kilo. Let er wel op dat dit het gewicht van de aanhanger inclusief het laadvermogen is. Daarnaast is het verstandig om te kijken of de auto dit gewicht ook aan kan. 

Een BE rijbewijs halen na 2013

Als je nu nog je BE rijbewijs wilt gaan halen heb je met andere regel te maken dan bestuurders die dit voor 2013 hebben gedaan. Dit komt doordat de regels sinds 2013 aangescherpt zijn. Voor 2013 was er namelijk geen limiet aan het maximale gewicht van de aanhanger.

Posted in: Tip