De tijd van alles schriftelijk noteren ligt al een lange tijd achter ons. Iedereen heeft tegenwoordig wel een laptop, tablet of ander beeldscherm bij de hand. Als het om personeelsplanning gaat is echter nog niet overtuigd van de ‘online way of working’. Dit artikel is dan ook bedoelt om meer duidelijkheid te verschaffen over personeelsplanning software.

Wat is personeelsplanning software?

Personeelsplanning software is bedoelt voor werkgevers en werknemers. Werkgevers kunnen met deze software gemakkelijk een werk rooster online plaatsen. Op deze manier is het in 1 online omgeving inzichtelijk wanneer welke werknemer werkt. Werknemers kunnen vervolgens met behulp van deze software hun uren registreren. De software geeft aan werknemers een unieke code waarmee zij bij aankomst op werk kunnen inklokken en bij het weggaan kunnen uitklokken.

Waarom personeelsplanning software?

Er zijn meerdere voordelen aan het gebruik van deze software

  • Alles is op 1 plek vertegenwoordigd. Waar het met papier nog weleens kon gebeuren dat papieren kwijtraakten, waardoor het ineens niet meer duidelijk was wie wanneer had gewerkt is dat met deze software verleden tijd. Doordat alles online is geregeld, is alles opgeslagen in de cloud, wel uiteraard met inachtneming van de privacy van werkgever en werknemer, waardoor er niet meer het gevaar ontstaat dat informatie verloren gaat.
  • De urenregistratie is meer accuraat. Doordat werknemers op het moment van binnenkomen en weggaan in- en uitklokken, worden uren zeer accuraat weergeven en bestaat er niet het gevaar dat er bijvoorbeeld overuren worden getekend die in werkelijkheid niet gemaakt zijn.
  • De software beperkt zich niet alleen tot het rooster. De software maakt zoveel meer mogelijk dan alleen het inzien van een rooster. Met de software kan online ook bijvoorbeeld worden ingezien wanneer wie jarig is, wat iemand zijn of haar telefoonnummer is of kan een ruilverzoek worden ingediend.

We hopen dat je overtuigd bent van de meerwaarde van personeelsplanning software!