Een cv-ketel huren, wat zijn de voor- en nadelen?

Na verloop van tijd is het nodig om uw cv-ketel te vervangen. Meestal is dit na ongeveer 15 jaar, maar het hangt natuurlijk ook erg sterk af van het cv ketel onderhoud. U zult zelf regelmatig uw cv-ketel moeten onderhouden maar het is ook handig als u bijvoorbeeld een onderhoudsabonnement neemt voor de ketel. Dit kan de levensduur verlengen en de ketel werkt dan ook een stuk beter. Als de ketel echt vervangen moet worden moet u een flink bedrag neerleggen voor een nieuwe ketel, voor veel mensen wordt dit lastig. Een cv-ketel huren is dan een goede optie. Natuurlijk heeft dit voor- en nadelen, wat deze precies zijn, leest u hier. 

De voordelen van een cv-ketel huren

  • Het is mogelijk om een duurdere cv-ketel te nemen die u misschien niet zou kunnen betalen als u deze in 1 keer moet afrekenen. 
  • Het grootste voordeel is waarschijnlijk dat u niet direct een groot bedrag kwijt bent om een ketel te kopen. 
  • In veel gevallen wordt de ketel gratis ge├»nstalleerd, hierdoor heeft u geen extra kosten. 
  • U kunt uw ketel eerder vervangen, een nieuwe ketel zorgt in veel gevallen voor een lagere energierekening omdat deze zuiniger is, u bespaard dus op uw maandelijkse lasten. 
  • Vaak is het mogelijk om te kiezen voor een prijs is inclusief onderhoud en service. Hier kunt u dus flink op besparen.
  • U betaald de ketel maandelijks af, hierdoor weet u waar u aan toe bent en heeft u geen extra kosten. 

De nadelen van een cv-ketel huren

  • Als u de totale kosten zou bereken bent u bij het huren vaak een stukje duurder uit dan bij het kopen van een ketel. 
  • Wanneer u een cv-ketel huurt, wordt de ketel nooit van uzelf. 
  • Als er problemen zijn met uw cv-ketel wordt u niet altijd even goed geholpen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u vindt dat u een nieuwe ketel nodig heeft, maar deze niet krijgt. 
  • Voor het onderhoud en de service zit u vast aan dezelfde installateur. Dit kan vervelend zijn als u niet tevreden bent over de service. 

Over het algemeen is een cv-ketel huren een goede optie, het is alleen wel erg belangrijk om het contract goed na te kijken. U zult namelijk niet de eerste zijn die een contract heeft afgesloten waarin voorwaarden staan die nadelig voor u kunnen zijn. Of u ook een ketel moet huren of juist moet kopen hangt vooral af van uw voorkeuren en wensen. De een vindt het fijner om er in 1 keer van af te zijn door de ketel direct te kopen en de ander kiest liever voor een maandelijks bedrag. 

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*