Helaas komt het wel eens voor dat je in een arbeidsconflict verwikkeld raakt. Dat kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben en hoeft niet per se alleen bij jou als werknemer of bij een werkgever te liggen. Als zo’n conflict langer aanhoudt dan kun je er bijna wel vanuit gaan dat de uitkomst hetzelfde is: de werksfeer wordt minder en je neemt een steeds negatieve houding aan. Je kunt een arbeidsconflict op verschillende manieren erkennen en oplossen. Belangrijk is te weten dat een arbeidsconflict niet opeens ontstaat. Vaak is er al langere tijd iets aan de hand en kunnen de gemoederen opeens snel oplopen als er zich een concrete situatie voordoet.

Communicatie

Wat vooral belangrijk is, is om altijd even een rustpauze in te lassen en niet direct te willen proberen om het conflict op te lossen. Daarna kun je eerst apart en daarna gezamenlijk in gesprek gaan, als het gaat om werknemers onderling en direct samen als het gaat om de verhouding werknemer en werkgever. Het is vooral belangrijk dat je het bespreekbaar maakt. Laat elkaar goed uitpraten en probeer je in te leven in de ander zijn gedachten. Het kan natuurlijk zijn dat je elkaar gewoon even verkeerd hebt begrepen of dat je niet op de hoogte bent van bepaalde situaties die stress verhogend werken voor een ander. Uiteraard kan het voorkomen dat je er gewoonweg niet uitkomt op de werkvloer zelf. Een arbeidsmediator zou je dan kunnen helpen om hier onafhankelijk mee aan de slag te gaan.

Arbeidsmediator

Een arbeidsmediator is een professional die gespecialiseerd is in het oplossen van conflicten tussen werknemers onderling of tussen werknemers en werkgevers. Deze mensen hebben een onafhankelijk positie en kunnen vanuit een ander perspectief kijken hoe een arbeidsconflict is ontstaan, wat er inmiddels al aan gedaan is en wat er nodig is om het probleem om te lossen. Door goed naar je te luisteren kan de arbeidsmediator een analyse maken van het conflict en worden er afspraken op papier gezet om tot een oplossing te komen. Belangrijk daarin is dat je daar zelf ook de regie in neemt en laat weten wat voor jou kan helpen om een conflict, zoals die op dat moment gaande is, niet meer te laten gebeuren in de toekomst.

De Arbeidsmediator

Om in contact te komen met een arbeidsmediator kun je contact opnemen met de Arbeidsmediator. Dit is een organisatie die verschillende professionals in dienst heeft om je te ondersteunen bij het oplossen van het conflict dat je op dat moment hebt. Je hoeft dan niet naar de rechtbank om je gelijk te halen of een oplossing te zoeken, maar je gaat samen met de andere partij in gesprek. Dit kan niet alleen het onderlinge vertrouwen herstellen, maar het scheelt je ook nog eens ontzettend veel in je portemonnee. De Arbeidsmediator staat je bij in het gesprek en vind het dan ook belangrijk dat je zelf de regie houdt in het proces, zodat je ook na de interventie, met de gemaakte afspraken, verder kunt in een goede werkrelatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *