Door de Covid-19 pandemie zijn er zoveel meer mensen vanuit huis gaan werken. Hierdoor zijn veel meer mensen gestrest geraakt en hebben ze geen grip meer op hun routine. Voor deze mensen zijn er een aantal tips die helpen met het creëren van een betere werkplek thuis, waardoor je ook beter werkt.

Bureau

Zorg voor een goed bureau. Op werk heb je vaak ergonomische bureaus die je helpen met je postuur of een sta bureau waarmee je kan wisselen van het zitten. Thuis is dit niet anders. Acht uur lang achter elkaar zitten is vermoeiend, hoe gek dat ook klinkt. Denk er daarom aan ook een sta bureau voor thuis aan te schaffen via thuiswerkwinkel. Heb je hier geen budget voor? Door de pandemie hebben veel werkgevers budget openstaan voor werknemers om hun werkplek thuis te verbeteren voor een betere werksfeer.

Uitzicht

Je zal waarschijnlijk denken: waarom uitzicht? Uitzicht is enorm belangrijk tijdens het werk thuis. Je hebt namelijk geen collega’s om je af te leiden, om even mee te kletsen of om een pauze voor te nemen. Daarom is uitzicht belangrijk. Wanneer je aan je bureau zit en tegen een witte muur staart zul je uiteindelijk helemaal gek worden. Positioneer daarom je bureau tegen een raam, hierdoor kan je tussendoor even naar buiten kijken. Het is namelijk enorm belangrijk mini pauzes tijdens het werk te houden om je focus in werkelijkheid te behouden.

Organisatie

Wees tijdens het thuiswerken net zo georganiseerd of zelfs georganiseerd dan op werk! Wanneer je je huis in een bende laat voordat je gaat werken zul je snel afgeleid raken, daarnaast werkt een rommelige werkplek averechts voor werk progressie. Ruim je werkplek en huis op voordat je begint met werken zodat je in de juiste mentale toestand aan het werk kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *