Zorgen

Het inschakelen van een incassobureau lijkt voor veel ondernemers een grote stap. Zij zijn bang voor hoge kosten terwijl het niet lukt om de rekening te incasseren of juist om klanten kwijt te raken doordat er op een klantonvriendelijke manier geïncasseerd wordt.

Het eenvoudig inschakelen van een incassobureau

Inschakelen van een incassobureauHoge kosten hoeven niet altijd. Zo zijn er ook incassobureaus die op basis van no cure no pay werken. Kan de factuur niet geïncasseerd worden? Dan worden er ook geen kosten in rekening gebracht. Wordt de factuur wel geïncasseerd? Dan zijn de incassokosten voor de debiteur. In beide gevallen betaal je als ondernemer dus helemaal niets. Door deze werkwijze is het inschakelen van een incassobureau een stuk eenvoudiger.

Pre incassotraject

Van pre incasso tot kantonrechterHet is ook mogelijk om al eerder in het traject een incassobureau in te schakelen. Zo kun je het incassobureau al inschakelen voor de laatste aanmaning. Dit wordt het pre incasso traject genoemd. In dat geval verstuurt het incassobureau de laatste aanmaning naar de klant. Er zijn dan nog geen kosten voor de debiteur en ook niet voor jou als klant. Wel voldoet deze laatste aanmaning aan alle wettelijke eisen. Als de factuur dan alsnog niet betaald wordt, kan direct overgegaan worden tot incasso. Dit wordt het minnelijk incassotraject genoemd. Als er dan nog niet betaald wordt, kan er voor gekozen worden om de vordering voor te leggen aan een kantonrechter. Dit wordt altijd in overleg gedaan. Je kunt er op dat moment ook voor kiezen om het dossier kosteloos te sluiten. Dus ook wanneer de factuur uiteindelijk niet betaald wordt, betaal je geen kosten voor het incassobureau.

Billincasso is een no cure no pay incassobureau. Hier kun je terecht voor als je incassotrajecten waaronder ook het pre incassotraject. Facturen kun je eenvoudig online indienen. Wil je meer weten over het inschakelen van een incassobureau? Bekijk dan de website voor meer informatie.