Meer productiviteit op de werkvloer, dat wil iedere werkgever wel. Soms is het echter lastig om te bedenken hoe je dit kunt verbeteren. Bijvoorbeeld als je een magazijn hebt. Er zijn echter wel verschillende maatregelen die je kunt treffen om voortaan nog efficiënter te werk te gaan in het magazijn. Hieronder vind je er een aantal.

Plaats producten strategisch

Soms is een reorganisatie goed. Bedenk welke producten het meest populair zijn en het vaakst verkocht worden. Het is goed om deze op een tactische plek neer te zetten. Op die manier laat je je medewerkers efficiënter orderpicken en zullen ze minder tijd kwijt zijn.

Meet prestaties van je medewerkers

Het is goed om processen binnen het bedrijf te meten. Zo ook de prestaties van je medewerkers. Zo krijg je een beter overzicht van wat er allemaal gebeurt en zie je hoe hard je medewerkers werken. Ook zal je personeel sneller en nauwkeuriger werken als bekend wordt gemaakt dat hun prestaties voortaan worden gemeten. Twee vliegen in één klap, dus.

Automatiseer zoveel mogelijk

Tegenwoordig kun je bijna alles wel automatiseren. Pas dit ook toe in je magazijn. Met bepaalde systemen worden magazijnmanagers bijvoorbeeld geïnformeerd over wanneer zendingen arriveren. Op die manier kunnen er precies genoeg medewerkers ingepland worden. En zo zijn er nog veel meer dingen die geautomatiseerd kunnen worden en waardoor het werk in het magazijn voortaan efficiënter kan verlopen.

Plaats duidelijke vacatures

Plaats je geregeld magazijnmedewerker vacatures? Zorg er dan voor dat je hierin duidelijk opschrijft wat je allemaal verwacht van de medewerker en ook wat je te bieden hebt. Alleen op die manier zul je in contact komen met geschikte kandidaten. Heb je er moeite mee om medewerkers te vinden? Denk er dan eens over om eventueel een uitzendbureau in te schakelen hiervoor, zoals bijvoorbeeld https://www.ubnuitzendbureau.com/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *