Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten verzekeringen. Van sommige zul je al wel eens gehoord hebben, terwijl andere nieuw voor je zijn. Niet iedere verzekering is relevant voor iedereen. Toch zijn er ook verzekeringen die wél handig zijn of die zelfs verplicht zijn. Maar wat voor verzekeringen zijn er eigenlijk allemaal? Je vindt hieronder een aantal soorten verzekeringen.

Levensverzekeringen

Als je overlijdt keert er een levensverzekering uit. Dit kan ook gebeuren op een vooraf afgesproken moment, als je op dat moment nog steeds leeft. De premie voor deze verzekering is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder bijvoorbeeld de sterftekans van de verzekerde persoon. Bij levensverzekeringen kun je denken aan overlijdensrisicoverzekeringen, uitvaartverzekeringen, beleggingsverzekeringen maar ook bijvoorbeeld lijfrenteverzekeringen. 

Schadeverzekering

Er zijn verschillende zaken die je kunt verzekeren tegen schade. Denk bijvoorbeeld aan de spullen in je huis, of je telefoon. Ook is het mogelijk om een verzekering af te sluiten tegen het verlies van inkomsten. Dit is bijvoorbeeld het geval als je niet meer kunt werken door arbeidsongeschiktheid of als je werkloos raakt. Er bestaat ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers. Op https://tulpenfonds.nl/ vind je meer informatie hierover.

Een zorgverzekering

Zorgverzekeringen zijn voor vrijwel iedereen verplicht. Je verzekert er je ziektekosten mee. De basisverzekering is verplicht en daarnaast kun je je met een aanvullende verzekering verzekeren voor zorg waar je met een basisverzekering geen recht op hebt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij fysiotherapie of voor aanvullende tandzorg.

Welke verzekering afsluiten?

Weet je niet zo goed welke verzekeringen je allemaal af moet sluiten? Lees je dan van tevoren goed in. Ben je bijvoorbeeld ZZP’er, ga dan op zoek naar welke verzekeringen je als ZZP’er nodig hebt. Als je onder de 18 bent is het ook handig om je vast in te lezen. Boven de 18 zul je je namelijk moeten verzekeren, op verschillende gebieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *