VOG

Een vog aanvragen kun je ook doen als rechtspersoon voor een bedrijf, hiermee kun je aantonen aan andere bedrijven, partners of overheden aantonen dat je geen strafbare feiten hebt gepleegd. De verklaring kan overlegd worden wanneer je lid wilt worden van een organisatie, of kan nodig zijn bij een contract af te sluiten. Bij deze aanvraag onderzoekt Justis of de bestuurders van het bedrijf niet in aanraking zijn geweest met justitie. Is er wel iemand met strafbare feiten, dan wordt gekeken of deze relevant zijn.

Bescherm jezelf met een vog

Wanneer je als bedrijf onderhandelingen wilt plegen, of een samenwerking aan wil gaan met een ander bedrijf is het verstandig om een en ander uit te sluiten. Wanneer je een vog wil aanvragen beperk je al de kans dat de andere partij er niet hetzelfde instaat als jouw bedrijf. Met andere woorden je sluit uit dat je met personen te maken hebt die niet helemaal zuiver op de graad zijn met betrekking tot financiële kwesties. Neem altijd het zekere voor het onzekere en vraag een verklaring aan.

VOG

Verschillende soorten verklaringen

Er zijn voor de verschillende personen ook verschillende vog aanvragen, als bedrijf doe je een VOG RP aanvraag. Ben je echter een eenmansbedrijf dan kun je gewoon een aanvraag doen die particulieren ook doen. Een zogenaamde NP, dit betekent natuurlijke personen. Je kunt de aanvraag indienen bij vog-aanvraag.info, binnen ongeveer 4 weken heb je de uitslag binnen of je de verklaring krijgt of niet. Krijg je de verklaring niet dan kun je daarover contact opnemen met dienst Justis.