geld lenen voor vastgoed

 Na heel lang wikken en wegen heb je besloten om te gaan investeren in vastgoed. Je weet ondertussen welk appartement of woning je doelwit is en welke opportuniteit je voor ogen hebt. Alleen… hoe financier je het vastgoed? Hoeveel euro’s heb je nodig? Waar kan je best geld lenen voor vastgoed? Welk bedrag mag ik lenen en waar moet ik rekening mee houden?

geld lenen voor vastgoed

 Geld lenen voor vastgoed: een goed idee?

Het antwoord is volmondig ‘ja’. Ook al heb je voldoende eigen middelen op de bankrekening, opteer je sowieso voor een lening bij een kredietverstrekker. Maar hoe pak je zo een lening aan en op welke manier kan je een bankier of kredietverstrekker overtuigen. Hiervoor zal je op voorhand een dossier moeten samenstellen om de kredietverlener omver te blazen. Enkele praktische tips die lenen voor vastgoed iets makkelijker maken.

  • Start met bankhoppen en ga onderhandelingen aan

Wellicht vind je verschillende kredietinstellingen in de buurt waar je woont. Speel daar handig op in. Breng een bezoekje aan de verschillende bank- en kredietinstellingen en speel hun voorwaarden tegen elkaar uit. Elke bankier wil nieuwe klanten binnenhalen en zal toegevingen doen. Zelfs op de rente.

  • Zorg dat je goed bent voorbereid op voorhand

Voor dat je een kantoor van een kredietverlener binnenstapt, is het belangrijk dat je tot in de puntjes voorbereid bent om de kredietverlener te overtuigen. Zorg voor een dossier dat aantoont hoe interessant je aanvraag is.

 De beste manier om geld te lenen voor je vastgoed: hypothecaire lening

De meest klassieke vastgoed lening is uiteraard de hypothecaire lening. Je neemt een bepaald bedrag op en betaalt de geleende som af gedurende een vastgestelde termijn. Die termijn is in de meeste gevallen 10, 15 of 20 jaar, afhankelijk wat je persoonlijke voorkeur is. Als garantie laat je de bank in ruil een hypotheek nemen op het flatgebouw of woning. Je hebt de keuze tussen een vaste rente of voor een periodieke intrestvoet die regelmatig verandert. Wanneer je kiest voor een rente die variabel is, dan kan meestal de intrestvoet hoogstens verdubbelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *